Encyclopedia of Educational Technology (EET)

The Encyclopedia of Educational Technology (EET) is a collection of short multimedia articles on a variety of topics related to the fields of instructional design and education and training, published by Bob Hoffman (San Diego State University). The primary audiences for the EET are students and novice to intermediate practitioners in these fields, who need a brief overview as a starting point to further research on specific topics. Authors are graduate students, professors, and others who contribute voluntarily. Articles are short and use multimedia to enrich learning rather than merely decorate the pages.

Die Arbeitsgemeinschaft Internet-Pädagogik (AGiP) und die Initiative Digitale und Soziale Kompetenz (DISK) befassen sich mit Themen rund um "Kinder und Computer" und stellen eine Plattform für den Erfahrungsaustausch unter PädagogInnen sowie allen Interessierten zu diesem Themenkreis bereit.

Unter dem Titel „Cyberspace in Schule und Kinderzimmer - Herausforderungen für Gesellschaft und Politik" findet am 16. September 2006 in Linz ein Symposium statt.

• Ort: Linz, Veranstaltungszentrum Ursulinenhof
  • Zeit: 16. September 2006, Samstag, 9 – 16 Uhr